Eye of the Tiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-daagse fotoreis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in Nepal 

28 maart t/m 11 april 2019 (vol)

 26 oktober t/m 9 november 2019

5 maart t/m 19 maart 2020

 

Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park. Laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu. Raak geïnspireerd door de overal aanwezige Boeddhistische en Hindoeïstische monumenten in  de eeuwenoude koningssteden van de Kathmanduvallei met de witte Himalayatoppen op de achtergrond. 

 

Bardia National Park

Bardia NP is het grootste wildlife gebied in de Terai, het laagland van Nepal. Bardia NP is nog ongerept en minder toeristisch ontwikkeld dan het bekendere en veel bezochte Chitwan NP.

U verblijft in het comfortabele Racyshade Resort.

De safari’s in Bardia zijn per auto, maar gaan ook naar plekken waar enkel per boot en te voet is te komen. Dat maakt het fotograferen soms wat uitdagender, maar de foto’s worden daardoor veel authentieker, omdat u de dieren in hun natuurlijke omgeving fotografeert zonder andere toeristen of auto’s om u heen. In dit natuurgebied is de kans dat u Bengaalse tijgers ziet erg groot. De populatie in Bardia neemt langzaam toe en telt nu ruim 60 tijgers.

Indische neushoornsAziatische olifanten en pythons zijn goed te vinden. Daarnaast bent u verzekerd van verschillende soorten herten, zoals spotted deer, barking deer, sambar deer, swamp deer en het hog deer. Verlies ook vooral de boomtoppen niet uit het oog, want de kans dat u hier rhesus makaken en langur apen aantreft is groot.

Meer geduld is nodig voor het spotten van luipaardenwilde hondenjakhalzen en diverse kleine katachtigen. Ze zijn er volop, maar moeilijker te spotten.

In het water leven naast “gewone” krokodillen ook de zeldzame gharials. En met een beetje geluk laten otters zich zien. De zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde zoetwater dolfijn zwemt in de Karnali rivier, maar is alleen met heel veel geluk te spotten. En dan ziet u waarschijnlijk alleen nog maar zijn rugvin.

Voor vogelaars en vogelfotografen is Bardia een waar paradijs! Hier zijn ruim 400 soorten vogels te vinden, waaronder vele bijzondere en zeldzame soorten als de bruine visuilen de dubbelhoornige neushoornvogel.

 

Kathmandu

Tijdens een bezoek aan Nepal kunt u er niet omheen, de kleurrijke eeuwenoude hoofdstad Kathmandu.

Alle internationale vluchten komen aan op de luchthaven van Kathmandu en uw eerste kennismaking met Nepal is dan ook deze stad. En dat is voor een fotograaf echt geen straf. Kathmandu is een parel, doordrenkt van cultuur en religie. Boeddhisme en Hindoeïsmegaan hier vreedzaam hand in hand en komen overal tot uiting.  Het dagelijks leven speelt zich voornamelijk af op straat. De populaire wijk Thamel is een aaneenschakeling van piepkleine winkeltjes en restaurants. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een boeddhistische of hindoeïstische tempel, stupa of gebedsplaatsje.

Een bezoek aan bekende toeristische hoogtepunten als de grote Stupa van Bodhnath, de apentempel Swayambunath en de gerestaureerde “Durbar Squares” van de middeleeuwse koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur is een must. U krijgt een overdosis aan geuren en kleuren te verwerken en waant u in een andere wereld. De stad en haar omgeving staat garant voor vele prachtige, intieme en bijzondere fotomomenten. Daarom trekken we hier twee volle dagen voor uit.

U verblijft in Kathmandu Guesthouse, een oase van rust en comfort middenin de bedrijvigheid van Thamel, alwaar u heerlijk kunt relaxen in de prachtig aangelegde tuin met terrassen.

 

Reisbeschrijving

De 15-daagse reis “Eye of the Tiger” omvat, naast de nog beschikbare tijd op de transferdagen, zeven volle dagen Bardia en twee volle dagen Kathmandu. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan er, naast lokale Engelssprekende gidsen, een of twee Nederlandse reisbegeleiders/fotografen mee (Bouke Lolkema en Ruud van der Bliek).

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Alhoewel de opzet van de fotoreis niet is bedoeld als fotografieworkshop, is er zeker ruimte voor het behandelen van specifieke technieken of b.v. avond/nachtfotografie. De reisbegeleiders, zelf ook fotograaf, zijn altijd bereid om hun kennis te delen of hulp te bieden. Indien u moeite heeft met het dragen van het gewicht van uw fotoapparatuur, dan is het bij wandelsafari’s in Bardia mogelijk om daarvoor een drager/assistent in te huren.

 

Algemeen

Nepal kent een droog en een nat seizoen. Tijdens het natte seizoen, de moesson, kunnen wegen onbegaanbaar worden door overstromingen en wateroverlast. De beste reistijd is in het voor- en najaar, voor en na de moesson. In de zomer is het te nat en te heet, daarom doen we deze reis in het voor- en najaar. De dagtemperatuur schommelt dan meestal tussen 20 en 30 graden.

Tijgers, neushoorns en olifanten worden in Bardia vrijwel dagelijks gespot, maar de natuur laat zich uiteraard niet sturen. De lokale gidsen zullen er werkelijk alles aan doen om te zorgen dat u deze dieren voor de lens gaat krijgen, maar 100% garantie is er nooit. Doordat we een volle week in Bardia zijn en elke dag een safari doen, is de kans op het spotten van deze dieren maximaal. De andere genoemde dieren komen in grotere aantallen voor en vele zult u zeker voor de lens kunnen krijgen.

Voor informatie en boeking www.snowleopard.nl

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Dagprogramma

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2 Transfer van de luchthaven naar het hotel
Dag 3 Sightseeing Kathmandu
Dag 4 Vlucht van Kathmandu naar Bardia NP, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5 Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 6 Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 7 Jeepsafari – specifiek op zoek naar neushoorns
Dag 8 Bootsafari – over de rivier op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen, herten, apen en vogels
Dag 9  Jeepsafari – specifiek op zoek naar vogels
Dag 10 Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 11 Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 12 Vlucht van Bardia NP naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 13 Sightseeing Kathmandu
Dag 14 Sightseeing Kathmandu en aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15 Aankomst in Amsterdam
   

 

Prijs, inclusief, exclusief

De prijs voor de 15-daagse “Eye of the Tiger” fotoreis is €2995,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal, entree van Bardia NP, safari’s en gidsen, overnachtingen in Kathmandu (hotel) op basis van logies en ontbijt en de overnachtingen in Bardia (lodge) op basis van volpension, Nederlandse reisbegeleiding.
Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu, eventuele entreekosten, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.
De reis wordt uitgevoerd door Lolkema Adventures in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.