Himalayan Dreams

 

 

 

 

 

 

 

 

  15-daagse fotoreis Himalaya Trekking en kleurrijk Kathmandu

9 t/m 26 november 2019 

19 maart t/m 6 april 2020 

 

Wandel en fotografeer in een decor van de hoogste bergen ter wereld. Laat je imponeren door de spectaculaire zonsopkomst boven de witte toppen en gletsjers van de Annapurna range, Fishtail, Himchuli, Annapurna South en Mardi Himal. Geniet van de mensen en de cultuur onderweg en tijdens het verblijf in kleine bergdorpjes. Voel je geïnspireerd door de cultuur en schoonheid van de kleurrijke steden Pokhara en Kathmandu. It’s a dream come true…

 

De 15-daagse fotoreis ‘Himalayan Dreams’ is speciaal samengesteld voor de wandelende (reis)fotograaf, met een voorliefde voor berglandschappen en cultuur. Nepal is voor beide de ideale reisbestemming. Hogere bergen dan hier vind je nergens in de wereld en de boeddhistische en Hindoeïstische cultuur is overal nadrukkelijk aanwezig.

De reis is opgedeeld in twee thema’s.
Het eerste thema is een 7-daagse fototrekking (bergwandeling), de Mardi Himal Trekking, met overnachtingen in lodges door de foothills (het voorgebergte) van de Himalaya ten noorden van de stad Pokhara, met aansluitend een overnachting in Pokhara.
Het tweede thema is gericht op het beleven en fotograferen van de Nepalese cultuur in en om Kathmandu, vanuit ons comfortabele hotel Kathmandu Guesthouse, dat is gelegen in de winkelwijk Thamel in het oude centrum van Kathmandu.

De Fototrekking

Na aankomst in Nepal en een dag in Kathmandu, vliegen we naar Pokhara. Van Pokhara rijden we met de bus de bergen in naar Deurali, waar onze 7-daagse trekking begint. Te voet gaan we verder door de natuur (o.a. rododendron bossen en jungle) van de foothills en door diverse bergdorpjes naar het 3580 meter hoge uitzichtpunt bij High Camp, waar we de zonsondergang en zonsopkomst gaan fotograferen. Het uitzichtpunt biedt een spectaculair uitzicht op de massieven en gletsjerwereld van o.a. de Annapurna Range (8091m), Fishtail (6993m), Himchuli (6441m), Annapurna South (7219m) en Mardi Himal (5553m). Onderweg, en ook vanuit Pokhara, hebben we regelmatig zicht op de Himalaya toppen.

Onderweg overnachten we in lodges, een soort eenvoudige B&B’s in de bergen, soms gelegen in pittoreske bergdorpjes, in twee- of meer-persoons kamers. Er is bewust voor gekozen om de maaltijden niet inclusief te doen, zodat je dagelijks voor alle maaltijden zelf een keuze kunt maken van de kaart. Houd rekening met ca. 25 tot 30 euro per dag voor eten en drinken.

De foothills zijn het voorgebergte voor de hoofdkam van de Himalaya, met toppen tot ruim 4000 meter hoog. Dat is in de meeste berggebieden, zoals de Alpen, heel hoog, maar in Nepal niet. De boomgrens ligt hier rond 3000 meter en het uitzichtpunt is met gras en struiken bedekt. Vergelijk het met rond 2000 meter in de Alpen. Op deze hoogte heb je ook nog geen last van hoogteziekte. Ondanks dat we niet echt hoog lopen, zijn de hoogteverschillen op een aantal dagen wel behoorlijk. Houd rekening met tussen 500 en 800 meter stijgen en dalen.

We eindigen de trek in Syauli Bazar, waar de bus ons terugbrengt naar Pokhara. We verblijven de nacht in een hotel in Pokhara, waar je ‘s avonds op een terras aan de oever van het Pewa-meer heerlijk kunt bijkomen van de inspanningen van de afgelopen dagen.

Anders dan gebruikelijk bij trekkings in Nepal, is deze lodge-trekking volledig afgestemd op fotograferen.
Dat wil zeggen dat we de dagetappes beperkt houden tot maximaal 4 wandeluren, zodat we gedurende de dag, naast het wandelen, voldoende tijd hebben voor fotograferen van de omgeving en de onderwerpen die we onderweg tegenkomen. Uiteraard wordt je bagage vervoerd en draag je zelf enkel een dagrugzak met o.a. regenkleding, fles water, een warm vest, fotoapparatuur en wat versnaperingen. Je camera houd je altijd zelf bij de hand.
Als je er tegenop ziet om de hele dag met je zware fotoapparatuur te lopen, kun je optioneel een extra drager/assistent inhuren, die voor jou de fotospullen draagt en je desgewenst helpt met aangeven en inpakken van de apparatuur.

 

Kathmandu

De Kathmandu-vallei, met hoofdstad Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan, is doordrenkt met cultuur en lijkt een groot openluchtmuseum. Maar dan eentje waarin nog volop geleefd wordt. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een tempel, stupa of gebedsplaatsje. De grote stupa van Bodhnath en de tempelcomplexen van Swayambhunath en Pashupatinath zijn een must-see. De Durbar Squares (stadspleinen) van Bhaktapur en Patan zijn omgeven door middeleeuwse huizen en tempels. Zeker ook een bezoek waard is de wijk Thamel, waar ook ons hotel ligt. Deze levendige en toeristische wijk in het oude centrum van Kathmandu is een aaneenschakeling van kleine winkeltjes en restaurants.
Ondanks dat ons hotel, het Kathmandu Guesthouse, middenin deze wijk ligt, zul je daar weinig van merken. De prachtige binnentuin is een oase van rust en comfort, waar het na een drukke en lawaaiige dag in de stad heerlijk tot rust komen is.
Voor Kathmandu nemen we, buiten de resterende tijd op de transferdagen, twee volle dagen de tijd.

 

Algemeen

Omdat deze reis een combinatie van wandelen en fotograferen bevat, zijn de fysieke eisenaan de deelnemers ‘sportiever’ dan bij onze andere fotoreizen. Hoewel qua zwaarte zeker niet vergelijkbaar met een hoge trekking, is het zeker geen zondagmiddag wandeling. Je moet goed ter been zijn en beschikken over voldoende conditie om dagelijks meerdere uren achtereen te kunnen wandelen in bergachtig terrein. Enige ervaring met bergwandelen in bijvoorbeeld de Alpen tot aan de boomgrens is gewenst. De wandelingen gaan over redelijk tot goed aangelegde paden en nergens wordt het moeilijk of technisch. Hoogteverschillen zijn er dagelijks, met af en toe tot enkele honderden meters stevig stijgen of dalen. De genoemde wandeluren zijn gemiddelde netto uren, zonder rust.

Wandelen in de bergen stelt ook specifieke eisen aan je persoonlijke uitrusting. Onder andere stevige bergwandelschoenen met voldoende steun voor de enkels, koele en warme kleding volgens het laagjes principe, een pet of hoed tegen de zon, zonnebril, een warm fleece-vest of trui, een (liefst ademend) regenpak, handschoenen en een muts. Een donsjack is ‘s avonds erg comfortabel. Telescopische wandelstokken (altijd twee) kunnen je knieën ontlasten bij stijgen en dalen. Verder een dagrugzak of fotorugzak met extra bergruimte voor regenkleding en vest, een drinkfles of thermosfles, een hoofd- of zaklamp en een lichte slaapzak. Omdat de bedden in de lodges af en toe wat hard kunnen zijn, nemen sommige mensen een dunne en lichte (self-inflatable) slaapmat en een opblaaskussentje mee.

Je mag tijdens de trek maximaal 14 kg bagage afgeven. Datzelfde maximum gewicht geldt ook voor de eventueel extra in te huren foto-assistent.
Naast dragers en de zeer ervaren en Engels-sprekende berggids Jwala Lal Tamang, gaat er een Nederlandse begeleider/fotograaf mee (Ruud van der Bliek of Bouke Lolkema).

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.

Voor meer info en boeking Snowleopard Adventures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagprogramma

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2 Transfer van de luchthaven naar hotel, vrije besteding
Dag 3 Sightseeing Kathmandu
Dag 4 Vlucht van Kathmandu naar Pokhara, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5

Per bus naar Dhampus (1650m) en wandeling naar Deurali (2100m, 3 uur)

Dag 6

Van Deurali naar Forest Camp (2900m, 3-4 uur)

Dag 7

Van Forest Camp naar Badal Danda Camp (3300m, 3 uur)

Dag 8

Van Badal Danda Camp naar High Camp (zonsondergang) (3580m, 2.30 uur)

Dag 9

an High Camp (zonsopkomst) naar Forest Camp (2900m, 4 uur)

Dag 10

Van Forest Camp naar Landruk (1565m, 2 uur)

Dag 11

Van Landruk naar Syauli Bazar (1200m, 3 uur) en per bus naar hotel in Pokhara

Dag 12

Vlucht van Pokhara naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels

Dag 13 Sightseeing Kathmandu
Dag 14 Sightseeing Kathmandu en aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15 Aankomst in Amsterdam
   

 

Prijs, inclusief, exclusief

De prijs voor de 18-daagse “Himalayan Dreaams” fotoreis is € 2695,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, privé transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal en naar het begin en eindpunt van de trektocht, overnachtingen in Kathmandu en Pokhara (hotel) op basis van logies en ontbijt, overnachtingen tijdens de trek in lodges, bagagevervoer tijdens de trek, entree Annapurna Conservation Area, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu en Pokhara, maaltijden tijdens de trek, optionele persoonlijke drager/assistent voor de fotoapparatuur, eventuele entreekosten, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.