Vanaf 2021 worden al onze reizen aangeboden via fotoreisshop.nl, de fotoreisspecialist

 

Himalayan Dreams

 

 

 

 

 

 

 

 

  15-daagse fotoreis Himalaya Trekking en kleurrijk Kathmandu

9 t/m 26 november 2019 

19 maart t/m 6 april 2020 

 

Wandel en fotografeer in een decor van de hoogste bergen ter wereld. Laat je imponeren door de spectaculaire zonsopkomst boven de witte toppen en gletsjers van de Annapurna range, Fishtail, Himchuli, Annapurna South en Mardi Himal. Geniet van de mensen en de cultuur onderweg en tijdens het verblijf in kleine bergdorpjes. Voel je geïnspireerd door de cultuur en schoonheid van de kleurrijke steden Pokhara en Kathmandu. It’s a dream come true…

 

De 15-daagse fotoreis ‘Himalayan Dreams’ is speciaal samengesteld voor de wandelende (reis)fotograaf, met een voorliefde voor berglandschappen en cultuur. Nepal is voor beide de ideale reisbestemming. Hogere bergen dan hier vind je nergens in de wereld en de boeddhistische en Hindoeïstische cultuur is overal nadrukkelijk aanwezig.

De reis is opgedeeld in twee thema’s.
Het eerste thema is een 7-daagse fototrekking (bergwandeling), de Mardi Himal Trekking, met overnachtingen in lodges door de foothills (het voorgebergte) van de Himalaya ten noorden van de stad Pokhara, met aansluitend een overnachting in Pokhara.
Het tweede thema is gericht op het beleven en fotograferen van de Nepalese cultuur in en om Kathmandu, vanuit ons comfortabele hotel Kathmandu Guesthouse, dat is gelegen in de winkelwijk Thamel in het oude centrum van Kathmandu.

De Fototrekking

Na aankomst in Nepal en een dag in Kathmandu, vliegen we naar Pokhara. Van Pokhara rijden we met de bus de bergen in naar Deurali, waar onze 7-daagse trekking begint. Te voet gaan we verder door de natuur (o.a. rododendron bossen en jungle) van de foothills en door diverse bergdorpjes naar het 3580 meter hoge uitzichtpunt bij High Camp, waar we de zonsondergang en zonsopkomst gaan fotograferen. Het uitzichtpunt biedt een spectaculair uitzicht op de massieven en gletsjerwereld van o.a. de Annapurna Range (8091m), Fishtail (6993m), Himchuli (6441m), Annapurna South (7219m) en Mardi Himal (5553m). Onderweg, en ook vanuit Pokhara, hebben we regelmatig zicht op de Himalaya toppen.

Onderweg overnachten we in lodges, een soort eenvoudige B&B’s in de bergen, soms gelegen in pittoreske bergdorpjes, in twee- of meer-persoons kamers. Er is bewust voor gekozen om de maaltijden niet inclusief te doen, zodat je dagelijks voor alle maaltijden zelf een keuze kunt maken van de kaart. Houd rekening met ca. 25 tot 30 euro per dag voor eten en drinken.

De foothills zijn het voorgebergte voor de hoofdkam van de Himalaya, met toppen tot ruim 4000 meter hoog. Dat is in de meeste berggebieden, zoals de Alpen, heel hoog, maar in Nepal niet. De boomgrens ligt hier rond 3000 meter en het uitzichtpunt is met gras en struiken bedekt. Vergelijk het met rond 2000 meter in de Alpen. Op deze hoogte heb je ook nog geen last van hoogteziekte. Ondanks dat we niet echt hoog lopen, zijn de hoogteverschillen op een aantal dagen wel behoorlijk. Houd rekening met tussen 500 en 800 meter stijgen en dalen.

We eindigen de trek in Syauli Bazar, waar de bus ons terugbrengt naar Pokhara. We verblijven de nacht in een hotel in Pokhara, waar je ‘s avonds op een terras aan de oever van het Pewa-meer heerlijk kunt bijkomen van de inspanningen van de afgelopen dagen.

Anders dan gebruikelijk bij trekkings in Nepal, is deze lodge-trekking volledig afgestemd op fotograferen.
Dat wil zeggen dat we de dagetappes beperkt houden tot maximaal 4 wandeluren, zodat we gedurende de dag, naast het wandelen, voldoende tijd hebben voor fotograferen van de omgeving en de onderwerpen die we onderweg tegenkomen. Uiteraard wordt je bagage vervoerd en draag je zelf enkel een dagrugzak met o.a. regenkleding, fles water, een warm vest, fotoapparatuur en wat versnaperingen. Je camera houd je altijd zelf bij de hand.
Als je er tegenop ziet om de hele dag met je zware fotoapparatuur te lopen, kun je optioneel een extra drager/assistent inhuren, die voor jou de fotospullen draagt en je desgewenst helpt met aangeven en inpakken van de apparatuur.

 

Kathmandu

De Kathmandu-vallei, met hoofdstad Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan, is doordrenkt met cultuur en lijkt een groot openluchtmuseum. Maar dan eentje waarin nog volop geleefd wordt. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een tempel, stupa of gebedsplaatsje. De grote stupa van Bodhnath en de tempelcomplexen van Swayambhunath en Pashupatinath zijn een must-see. De Durbar Squares (stadspleinen) van Bhaktapur en Patan zijn omgeven door middeleeuwse huizen en tempels. Zeker ook een bezoek waard is de wijk Thamel, waar ook ons hotel ligt. Deze levendige en toeristische wijk in het oude centrum van Kathmandu is een aaneenschakeling van kleine winkeltjes en restaurants.
Ondanks dat ons hotel, het Kathmandu Guesthouse, middenin deze wijk ligt, zul je daar weinig van merken. De prachtige binnentuin is een oase van rust en comfort, waar het na een drukke en lawaaiige dag in de stad heerlijk tot rust komen is.
Voor Kathmandu nemen we, buiten de resterende tijd op de transferdagen, twee volle dagen de tijd.

 

Algemeen

Omdat deze reis een combinatie van wandelen en fotograferen bevat, zijn de fysieke eisenaan de deelnemers ‘sportiever’ dan bij onze andere fotoreizen. Hoewel qua zwaarte zeker niet vergelijkbaar met een hoge trekking, is het zeker geen zondagmiddag wandeling. Je moet goed ter been zijn en beschikken over voldoende conditie om dagelijks meerdere uren achtereen te kunnen wandelen in bergachtig terrein. Enige ervaring met bergwandelen in bijvoorbeeld de Alpen tot aan de boomgrens is gewenst. De wandelingen gaan over redelijk tot goed aangelegde paden en nergens wordt het moeilijk of technisch. Hoogteverschillen zijn er dagelijks, met af en toe tot enkele honderden meters stevig stijgen of dalen. De genoemde wandeluren zijn gemiddelde netto uren, zonder rust.

Wandelen in de bergen stelt ook specifieke eisen aan je persoonlijke uitrusting. Onder andere stevige bergwandelschoenen met voldoende steun voor de enkels, koele en warme kleding volgens het laagjes principe, een pet of hoed tegen de zon, zonnebril, een warm fleece-vest of trui, een (liefst ademend) regenpak, handschoenen en een muts. Een donsjack is ‘s avonds erg comfortabel. Telescopische wandelstokken (altijd twee) kunnen je knieën ontlasten bij stijgen en dalen. Verder een dagrugzak of fotorugzak met extra bergruimte voor regenkleding en vest, een drinkfles of thermosfles, een hoofd- of zaklamp en een lichte slaapzak. Omdat de bedden in de lodges af en toe wat hard kunnen zijn, nemen sommige mensen een dunne en lichte (self-inflatable) slaapmat en een opblaaskussentje mee.

Je mag tijdens de trek maximaal 14 kg bagage afgeven. Datzelfde maximum gewicht geldt ook voor de eventueel extra in te huren foto-assistent.
Naast dragers en de zeer ervaren en Engels-sprekende berggids Jwala Lal Tamang, gaat er een Nederlandse begeleider/fotograaf mee (Ruud van der Bliek of Bouke Lolkema).

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.

Voor meer info en boeking Snowleopard Adventures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagprogramma

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2 Transfer van de luchthaven naar hotel, vrije besteding
Dag 3 Sightseeing Kathmandu
Dag 4 Vlucht van Kathmandu naar Pokhara, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5

Per bus naar Dhampus (1650m) en wandeling naar Deurali (2100m, 3 uur)

Dag 6

Van Deurali naar Forest Camp (2900m, 3-4 uur)

Dag 7

Van Forest Camp naar Badal Danda Camp (3300m, 3 uur)

Dag 8

Van Badal Danda Camp naar High Camp (zonsondergang) (3580m, 2.30 uur)

Dag 9

an High Camp (zonsopkomst) naar Forest Camp (2900m, 4 uur)

Dag 10

Van Forest Camp naar Landruk (1565m, 2 uur)

Dag 11

Van Landruk naar Syauli Bazar (1200m, 3 uur) en per bus naar hotel in Pokhara

Dag 12

Vlucht van Pokhara naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels

Dag 13 Sightseeing Kathmandu
Dag 14 Sightseeing Kathmandu en aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15 Aankomst in Amsterdam
   

 

Prijs, inclusief, exclusief

De prijs voor de 18-daagse “Himalayan Dreaams” fotoreis is € 2695,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, privé transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal en naar het begin en eindpunt van de trektocht, overnachtingen in Kathmandu en Pokhara (hotel) op basis van logies en ontbijt, overnachtingen tijdens de trek in lodges, bagagevervoer tijdens de trek, entree Annapurna Conservation Area, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu en Pokhara, maaltijden tijdens de trek, optionele persoonlijke drager/assistent voor de fotoapparatuur, eventuele entreekosten, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

         

  

 

 

Balkan Xperience

 

 

 

 

 

 

 

  

 

8-daagse fotoreis naar het hart van voormalig Joegoslavië

 11 t/m 18 mei 2019 VOL

09 t/m 16 mei 2020

 

Ongerepte berglandschappen, bossen waar nog beren en lynxen voorkomen, prachtige bloemenweides, meren, rivieren en watervallen, het authentieke platteland en de middeleeuwse steden Sarajevo en Mostar.
Vanuit onze comfortabele uitvalsbasis Herzegovina Lodges verkennen we gedurende zes volle dagen vele fotografische hoogtepunten van Bosnië-Herzegovina.
Het dagprogramma biedt ruimte aan alle vormen van natuur- en cultuurfotografie.
De reis wordt begeleid door een ervaren fotograaf (Tom Smit of Ruud van der Bliek), die er samen met het team van Herzegovina Lodges voor zorgt dat u zich enkel hoeft bezig te houden met fotograferen en volop genieten.

 

Reisinformatie

De 8-daagse fotoreis Balkan Xperience wordt uitgevoerd in samenwerking met onze lokale partner Herzegovina Lodges. De reis staat in het teken van fotograferen en is geschikt is voor alle fotografen, van beginner tot gevorderde. We brengen je naar het authentieke Bosnië-Herzegovina. Een land dat vooral in de steden snel moderniseert, maar waar het op het platteland en in de bergen lijkt of de tijd er heeft stilgestaan.
Deze reis stelt geen specifieke fysieke eisen aan de deelnemers, behalve een goede gezondheid en goed ter been. Af en toe wordt er een wandeling gemaakt en ook de steden en fotolocaties verkennen we te voet.

 

Herzegovina Lodges

Onze uitvalsbasis Herzegovina Lodges, van Goga en Elmir Prevljak, staat voor duurzaamheid, eco toerisme, kunst en cultuur, bruggen bouwen, gastvrijheid, natuur, lokaal, lekker, puur, eerlijk, kleinschalig, ontmoeten, schoonheid, op maat gemaakt, rust, authentiek, spontaan…
Het kleinschalige complex bestaat uit een aantal comfortabele vakantiehuisjes, geschikt voor 4 of meer personen. De lodge ligt in een rustige en vogelrijke omgeving aan een onverharde weg op nog geen 100 meter van het Boracko meer in de buurt van Konjic.
Eten is in Bosnië-Herzegovina belangrijk en alles draait daarbij om kwaliteit en pure smaken. Paprika’s, tomaten, aardappelen, forellen uit de Neretva, rund- en lamsvlees en diverse kaassoorten zijn maar een korte lijst van de vele specialiteiten van de streek. Bij Herzegovina Lodges wordt gekookt met de seizoenen mee. Er zijn moestuinen met (h)eerlijke groenten en fruit. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met lokale producten, rechtstreeks van de boer en de lokale markten. U wordt wakker met de geur van versgebakken brood en de ochtend begint goed met fruit en zelfgemaakte jam, honing etc.

 

Reizen van Nederland naar Herzegovina Lodges

De afstand per auto van Utrecht naar Herzegovina Lodges is ruim 1750 kilometer, via o.a. Duitsland en Oostenrijk.
Een snellere route is per vliegtuig naar Sarajevo Airport. Hiervoor bieden een aantal maatschappijen betaalbare tickets aan. Vervoer van het vliegveld van Sarajevo naar Herzegovina Lodges en terug wordt desgewenst door ons verzorgd.

 

Reisdetails

De omgeving van onze verblijfsplaats Herzegovina Lodges is een streek waar het boerenleven nog niet is aangetast door de moderne tijd. De vriendelijke bevolking is arm en leeft hoofdzakelijk van het land. Toerisme is er nog amper tot ontwikkeling gekomen.
De dunbevolkte omgeving is bergachtig en adembenemend mooi. Kale grijze toppen van het Dinarische karstgebergte wisselen zich af met diepgroene loofbossen, liefelijke dalen en bloemenweides. De lucht weerspiegelt zich in kristalheldere meren, die worden gevoed door woeste bergbeken.

De twee middeleeuwse steden Sarajevo en Mostar liggen op een uurtje rijden van de lodge. Beide kennen een lange en rijke geschiedenis.
In Sarajevo zijn in 1984 de Olympische Winterspelen gehouden. In de stad zijn duidelijk de periodes in de geschiedenis in de bouwstijlen te herkennen. Een deel bestaat uit de typische communistische bouwstijl van betonnen flats en woonblokken. Het centrum is opgedeeld in wijken uit de Habsburgse en de Ottomaanse periode. Binnen 100 meter van elkaar vind je katholieke en orthodoxe kerken, synagoges en moskeeën. Mostar is wereldberoemd om haar karakteristieke eeuwenoude brug, straatjes en gebouwen. Beide steden hebben een prachtig gerestaureerd middeleeuws centrum met ontelbare winkeltjes en restaurants en zijn een populaire toeristische bestemming.
Wij gaan uiteraard zoveel mogelijk de drukte vermijden. Vooral aan het einde van de middag en ’s avonds keert de rust terug en zijn, mede door het warme strijklicht en later de stadsverlichting, de fotografische mogelijkheden optimaal.

 


Tijdens de reis komen verschillende vormen van fotografie aan bod. Uiteraard leent de omgeving zich perfect voor natuurfotografie. We gaan aan de slag met (berg)landschappen, macro, zonsopkomsten en -ondergangen en avond- en nachtfotografie. Maar we besteden ook tijd aan cultuur en architectuur. We gaan o.a. naar Sarajevo en Mostar, bezoeken een oud bergdorpje en zijn te gast op een authentieke (berg)boerderij. Hier zijn prachtige foto’s te maken van de oude architectuur, de cultuurelementen en de gastvrije bewoners.
Tussendoor worden op de lodge en op locatie een aantal fotoworkshops gegeven, waar je naar behoefte aan kunt deelnemen.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 12 personen.

Voor meer informatie en boeking www.hercegovina-lodges.com 
of via onze contactpagina.

 

 

De Lodges vanuit de lucht.

 

Dagprogramma

Dag 1 Aankomst bij Herzegovina Lodges (indien geboekt transfer vanaf vliegveld/treinstation naar HL), welkomstdrankje, kamerverdeling, kennismakingsdiner
Dag 2

Zonsopkomst Boracko meer, landschapsfotografie, macrofotografie bloemen en insecten, fotoworkshops, zonsondergang, nachtfotografie

Dag 3

Watervallen van Kravice, Dervish klooster in Blagaj, fotorondleiding Mostar, avondfotografie Oude Brug, groepsopdracht

Dag 4

Op stap met een schaapherder of lokale gids, bezoek aan een bergdorpje en ontmoeting met de lokale bevolking, landschap- en cultuurfotografie

Dag 5

Glavaticevo – hangbruggen en kloof van de Neretva, workshops

Dag 6

Fotorondleiding Sarajevo, groepsopdracht

Dag 7

Fotobespreking en resultaten groepsopdrachten, fotorondleiding Konjic, kook- en foodfotografie in de keuken van Herzegovina Lodges, afscheidsdiner

Dag 8

Vertrek bij Herzegovina Lodges (indien geboekt transfer naar vliegveld/treinstation)

   

 

Prijs, inclusief, exclusief 

De prijs voor de 8-daagse “Balkan Xperience” fotoreis is €895,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen:
7 overnachtingen in een vakantiehuisje, alle maaltijden bij Herzegovina Lodges en lunchpakketten op basis van volpension, alle transfers naar de fotolocaties, fotografieworkshops, lokale gidsen en Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen:
de reis van en naar Nederland, de lokale transfers van een luchthaven of treinstation naar Herzegovina Lodges v.v., lunches op locaties (in plaats van lunchpakket) en diners op dag 3 en 6, entreekosten, eventuele lunch op dag 8, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Balkan specialist  Herzegovina Lodges in Arnhem.

 

Goga en Elmir Prevljak (gastvrouw en -heer van Hercegovina Lodges

Goga en Elmir Prevljak (gastvrouw en -heer van Hercegovina Lodges)

         

 

 

Eye of the Tiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-daagse fotoreis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in Nepal 

28 maart t/m 11 april 2019 (vol)

 26 oktober t/m 9 november 2019

5 maart t/m 19 maart 2020

 

Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park. Laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu. Raak geïnspireerd door de overal aanwezige Boeddhistische en Hindoeïstische monumenten in  de eeuwenoude koningssteden van de Kathmanduvallei met de witte Himalayatoppen op de achtergrond. 

 

Bardia National Park

Bardia NP is het grootste wildlife gebied in de Terai, het laagland van Nepal. Bardia NP is nog ongerept en minder toeristisch ontwikkeld dan het bekendere en veel bezochte Chitwan NP.

U verblijft in het comfortabele Racyshade Resort.

De safari’s in Bardia zijn per auto, maar gaan ook naar plekken waar enkel per boot en te voet is te komen. Dat maakt het fotograferen soms wat uitdagender, maar de foto’s worden daardoor veel authentieker, omdat u de dieren in hun natuurlijke omgeving fotografeert zonder andere toeristen of auto’s om u heen. In dit natuurgebied is de kans dat u Bengaalse tijgers ziet erg groot. De populatie in Bardia neemt langzaam toe en telt nu ruim 60 tijgers.

Indische neushoornsAziatische olifanten en pythons zijn goed te vinden. Daarnaast bent u verzekerd van verschillende soorten herten, zoals spotted deer, barking deer, sambar deer, swamp deer en het hog deer. Verlies ook vooral de boomtoppen niet uit het oog, want de kans dat u hier rhesus makaken en langur apen aantreft is groot.

Meer geduld is nodig voor het spotten van luipaardenwilde hondenjakhalzen en diverse kleine katachtigen. Ze zijn er volop, maar moeilijker te spotten.

In het water leven naast “gewone” krokodillen ook de zeldzame gharials. En met een beetje geluk laten otters zich zien. De zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde zoetwater dolfijn zwemt in de Karnali rivier, maar is alleen met heel veel geluk te spotten. En dan ziet u waarschijnlijk alleen nog maar zijn rugvin.

Voor vogelaars en vogelfotografen is Bardia een waar paradijs! Hier zijn ruim 400 soorten vogels te vinden, waaronder vele bijzondere en zeldzame soorten als de bruine visuilen de dubbelhoornige neushoornvogel.

 

Kathmandu

Tijdens een bezoek aan Nepal kunt u er niet omheen, de kleurrijke eeuwenoude hoofdstad Kathmandu.

Alle internationale vluchten komen aan op de luchthaven van Kathmandu en uw eerste kennismaking met Nepal is dan ook deze stad. En dat is voor een fotograaf echt geen straf. Kathmandu is een parel, doordrenkt van cultuur en religie. Boeddhisme en Hindoeïsmegaan hier vreedzaam hand in hand en komen overal tot uiting.  Het dagelijks leven speelt zich voornamelijk af op straat. De populaire wijk Thamel is een aaneenschakeling van piepkleine winkeltjes en restaurants. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een boeddhistische of hindoeïstische tempel, stupa of gebedsplaatsje.

Een bezoek aan bekende toeristische hoogtepunten als de grote Stupa van Bodhnath, de apentempel Swayambunath en de gerestaureerde “Durbar Squares” van de middeleeuwse koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur is een must. U krijgt een overdosis aan geuren en kleuren te verwerken en waant u in een andere wereld. De stad en haar omgeving staat garant voor vele prachtige, intieme en bijzondere fotomomenten. Daarom trekken we hier twee volle dagen voor uit.

U verblijft in Kathmandu Guesthouse, een oase van rust en comfort middenin de bedrijvigheid van Thamel, alwaar u heerlijk kunt relaxen in de prachtig aangelegde tuin met terrassen.

 

Reisbeschrijving

De 15-daagse reis “Eye of the Tiger” omvat, naast de nog beschikbare tijd op de transferdagen, zeven volle dagen Bardia en twee volle dagen Kathmandu. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan er, naast lokale Engelssprekende gidsen, een of twee Nederlandse reisbegeleiders/fotografen mee (Bouke Lolkema en Ruud van der Bliek).

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Alhoewel de opzet van de fotoreis niet is bedoeld als fotografieworkshop, is er zeker ruimte voor het behandelen van specifieke technieken of b.v. avond/nachtfotografie. De reisbegeleiders, zelf ook fotograaf, zijn altijd bereid om hun kennis te delen of hulp te bieden. Indien u moeite heeft met het dragen van het gewicht van uw fotoapparatuur, dan is het bij wandelsafari’s in Bardia mogelijk om daarvoor een drager/assistent in te huren.

 

Algemeen

Nepal kent een droog en een nat seizoen. Tijdens het natte seizoen, de moesson, kunnen wegen onbegaanbaar worden door overstromingen en wateroverlast. De beste reistijd is in het voor- en najaar, voor en na de moesson. In de zomer is het te nat en te heet, daarom doen we deze reis in het voor- en najaar. De dagtemperatuur schommelt dan meestal tussen 20 en 30 graden.

Tijgers, neushoorns en olifanten worden in Bardia vrijwel dagelijks gespot, maar de natuur laat zich uiteraard niet sturen. De lokale gidsen zullen er werkelijk alles aan doen om te zorgen dat u deze dieren voor de lens gaat krijgen, maar 100% garantie is er nooit. Doordat we een volle week in Bardia zijn en elke dag een safari doen, is de kans op het spotten van deze dieren maximaal. De andere genoemde dieren komen in grotere aantallen voor en vele zult u zeker voor de lens kunnen krijgen.

Voor informatie en boeking www.snowleopard.nl

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Dagprogramma

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2 Transfer van de luchthaven naar het hotel
Dag 3 Sightseeing Kathmandu
Dag 4 Vlucht van Kathmandu naar Bardia NP, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5 Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 6 Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 7 Jeepsafari – specifiek op zoek naar neushoorns
Dag 8 Bootsafari – over de rivier op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen, herten, apen en vogels
Dag 9  Jeepsafari – specifiek op zoek naar vogels
Dag 10 Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 11 Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 12 Vlucht van Bardia NP naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 13 Sightseeing Kathmandu
Dag 14 Sightseeing Kathmandu en aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15 Aankomst in Amsterdam
   

 

Prijs, inclusief, exclusief

De prijs voor de 15-daagse “Eye of the Tiger” fotoreis is €2995,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal, entree van Bardia NP, safari’s en gidsen, overnachtingen in Kathmandu (hotel) op basis van logies en ontbijt en de overnachtingen in Bardia (lodge) op basis van volpension, Nederlandse reisbegeleiding.
Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu, eventuele entreekosten, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.
De reis wordt uitgevoerd door Lolkema Adventures in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.